Kocaeli de Bisiklet pedal seçimi; Pedal bisiklet için ve kullanıcısı için en önemli unsurlardan biridir. Bisikleti hareket ettirmek için bir çok mekanizma arasından,pedallar;Ayaklardaki gücü tam olarak uyguladığımız bir sistemdir. Bir çok modeli ve çeşit vardır. Bunlar bilyeli,bilyesiz,ince diş,kalın diş,alüminyum,plastik ,kemerli pedal,kilitlenebilen pedal,küçük pedal ve geniş pedal ,hepsinin amacı birdir ama yaptığı işlevler farklılık gösterir; Bisiklette sürüşü de etkiler.
Öncelikle pedal, ister çocuk bisikleti ister yetişkin bisikleti olsun bilyeli olmalıdır.Özellikle çocuk bisikletlerinde bilyesiz pedal kullanılıyor. Daha ucuz diye,demir bir mil yapmışlar plastiği de üzerine geçirmişler. Pedalın iç plastiği metale sürterek dönmeye çalışıyor ve sürtünme çok olduğundan daha fazla güç gerektiriyor. Kullanıcı sürüş esnasında ayak bilekleri hem ağrıyor,hemde çabuk yoruluyor. Artı pedal da bilye olmadığından hem ses çıkarıyor, hem ısınıyor. Ömrü ise diğer pedallara göre %60 daha kısa, öncelikle pedalın bisikleti almadan önce bakılması gereken parçalarından birisi pedalları,kesinlikle bilyeli olmalıdır.
Bisiklette pedal seçimi
Kocaeli de Bisiklet pedal seçimi ; İnce diş pedal ise daha çok çocuk bisikletlerinde kullanılır. Amerikan göbek dedikleri sağ sol pedal kolu tek parça olur. Bu tip pedallar bisiklet için uygun bir pedal dır. Ama piyasada bulunması servisleri harici biraz zor olabilir. Kalın diş pedallar ise, standart piyasada en çok tercih edilen ve en çok bulunan bir pedal dır.
Bisiklette pedal seçimi; Alüminyum ve plastik pedallara gelirsek ,plastik olan ucuz ve kullanışlı olduğundan en çok tutulandır. Dış yüzeyi biraz tırtıklı olması terci edilir.Ayakkabının tabanı bu sadeye ıslak havalarda pedaldan kaymaz ve sizi tehlikeli durumlara düşürmez. Metal pedal ise bir kaç çeşit vardır. Kemerli,kilitlenir,alüminyum,normal saç demirden; Burada bakılarak anlaşılır,ince saç demir den pedallar ömrü kısadır. En ufak darbede parçalanır. Ayağınıza da zarar verebilir. Sert alüminyum pedallar da çevresi ince saç gibi olanlarda yine aynıdır. Aldığı ufak darbelerde bile parçalanmaya başlar. Etli geniş bir de hafif pedal alüminyumlar da terci edilmelidir. Burada alüminyum pedallar da bir marka vereyim. (En azından randımanlı pedal için her gün bisikletle uzun mesafeler gidiyorsanız ) Vello pedallar dır. Hem plastik hem alüminyum orta sınıfın bir üstü güzel kaliteli bir pedal dır
Bisiklette pedal seçimi
Kocaeli de Bisiklet pedal seçimi; Kemerli pedal ayağı kemere geçirerek sabitlenmesi ve daha fazla güç sağlanması için yapılan bir sistemdi,şimdi bu sisteme pek rağbet yok. Şimdi sistem kilitlenir pedal sistemi. Daha çok yol bisikletlerin maksimum güç sağlamak için kullanılıyor. Pedala bu sayede hem ileriye doğru çevirirken hem pedalı geri doğru çekerken güçte kayıp olmaz. Tam güçte kullanabilirsiniz. Fakat bu tip bir pedalı kullanmak için biraz profesyonel bir kullanıcı olmanız gerekir. Pedalı ani bir durumda ayakkabıya kitli olduğundan çıkaramazsanız. Bisikletle beraber yere düşersiniz. Artı kalabalık trafikte çarşı işlerin de hiç bir zaman kullanılmaması gereken bir pedal sistemdir. Uzun ve tenha yollarda hız için ve yarışlarda kullanılması için üretilmiş bir sistemdir.
Kocaeli de Bisiklet pedal seçimi; Pedalı,pedal koluna montajını yaparken de pedal milinin iç tarafında. L-R harfini göreceksiniz.İngilizce anlamlarının baş harfleridir. Bunlar R yazan pedal kolunun dişli tarafına, yani sağ tarafa L yazan ile tam tersi tarafa sol tarafa takılmalıdır. L sol pedal koluna takma esnasında pedal ters diş olduğundan,sola doğru sıkılır. Buna da dikkatli olunması gerekir. (Ümit Taşpınar)